2015. július 16., csütörtök

2015. július 16. (csütörtök)

Amit már sokan tudtunk, bekövetkezett: eljött a tábor utolsó napja is, de még így is nagyon sok élmény volt összetömörítve mára!
Kezdtünk a napi rutinunkkal, ami szépen sorban le is zajlott a közös reggelivel, a szobaszemlével, a faktorozással és a gyógytornával. A sport az egyik meghatározó eleme a táborunknak, így a mai napra maradt meccseket sem hagytuk ki. Eldőlt az is, hogy ki szerzi meg az aranyérmeket a röplabda, a foci és a kosárlabdadöntőkben. A csapatok egymás ellen hatalmas erővel, mégis teljesen sportszerűen küzdöttek. A játékostársak javítgatták egymás hibáit, ötleteket adtak az eredményesebb taktikára, és hangosan szurkoltak a kispadról.
A játékok hevét a táborban lévő kút vízével hűtöttük le... hatalmas spontán vízicsatát rendezve.
A tábor egyik legnagyobb célkitűzése a korábbi éjszakai kincskeresésen, az egyéni,- és csapatsportokon kívül az volt, hogy együttesen rekordot állítsunk fel fekvőtámaszban karhajlításokból az országosan hivatalos netfit mérés normái szerint. Erre már napok óta készültünk, hol a tábor mellett, hol a mólón, hol a focipályán. Napról napra ügyesebbek lettünk. Ma, amikor lementünk a Balaton partra és kiterítettük a polifoamot, az első táborozónk elkezdte a rajta a fekvőtámaszokat és mikor elfáradt, akkor jött a következő, hogy váltsa őt. Így ment ez tovább és az utolsó elérte az ezer, azaz 1000 szabályos fekvőtámaszt!
Hatalmas élmény volt átélni ezt a csapatszellemet és kitartást, melyről nemsokára publikálunk egy videót az elejétől a végéig! Orvosi felmentés miatt két gyerek nem vehetett részt a kísérletben, így mindössze 17 hemofíliás gyerek eredménye lett ez. A gyerekek szerint bírták volna még növelni a rekordot, viszont a kánikulára való tekintettel inkább a mártózást választottuk a Balatonban!
Vizibiciklit béreltünk és igyekeztünk talpon maradni rajta, de mindig jött valaki, aki úgy gondolta, hogy jobb a vízbe lökni az embert. Ezt a vidám viaskodást már hagyománynak mondhatjuk a hemofíliás táborban.
Senki sem úszta meg szárazon a kalandot, úgyhogy jól esett megpihenni kicsit a parton, főleg úgy, hogy sok érdekes dolgot hallottunk az egyesület alelnökétől. Interaktív előadásában a személyiségtípusok átbeszélése segített megérteni egymást és kicsit magunkat is.
Ezután megjutalmaztuk sok-sok ajándékkal a heti versenyek nyerteseit és a lelkes, együttműködő segítőket is. Az este baráti beszélgetésekkel és a saját leveles ládánkból történő üzenetek kiosztásával zárult.




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése