2015. július 9., csütörtök

2015. július 9. (5.nap)
Sajnos szemerkélő esőre ébredtünk, így a szobaszemle után a faktorozást kiegészítettük egy hosszabb elméleti beszélgetéssel a hemofíliáról. A doktornő egyesével mindenkitől megkérdezte a betegségének részleteit, a sok helyes válasz közül néhány nagyon precíz volt. A faktorozás során nagy segítségünkre volt a Baxter vállalat által felajánlott készülék, ami egy speciális fényt kibocsátva láthatóvá tette a vénákat. Sok gyerek ezzel a készülékkel tudta megszúrni magát.
Az elméleti oktatás után a mozgásé volt a főszerep.  A még nedves talaj sem jelentett akadályt a gyógytornában, széken ülve tornáztak a gyerekek. Ebből a szokatlan helyzetből végzett gyakorlat sorozat is tökéletesen átmozgatta a táborlakókat, majd csapatban és egyénileg is játékhelyzetbe hoztuk őket, játszottunk székfoglalót és modern "tűz-víz-repülőt".
Ebéd után fociztunk és labdáztunk, délután pedig 10 különböző állomáson kellett megoldaniuk változatos ügyességi és erőnléti feladatokat. A játék egyik állomásán megadott szavak felhasználásával a gyerekeknek mesét kellett írniuk. Ezeket a kreatív meséket külön blogbejegyzésben osztjuk majd meg.
Táborunkban levelesláda működik, amelybe bárki bedobhatja üzenetét, amelyet a tábori társának szán. A mai napon érkezett a legtöbb kedves üzenetet tartalmazó levél a ládába :)











































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése